m

Our Mission Statement

This is Photoshop's version of Loremer Ipsn gravida nibh vel velit auctoregorie sam alquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit.

Contact Us

  • 1-779-333-67992
  • info@industrybusiness.com
  • 3042 Rotterdam, Netherlands; Van Noortwijcksingel
Top

CNG & LNG & LPG ve Doğalgaz Toptan Satış

Gücünü işbiriliği yaptığı ulusal Ve uluslararası doğalgaz üretici ve toptan satış firmalarından alan GeniaGas bilgi ve deneyimiyle Sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) , LNG ( sıvılaştırılmış doğalgaz ) ve Doğalgaz ( Boru Gazı ) ile müşterilerinin enerji ihtiyacını karşılamak İçin hizmetinizdedir.

GeniaGas , sanayi, turizm, inşaat, ulaşım gibi tüm sektörlerde faaliyet gösteren kurumların enerji ihtiyaçlarını en ekonomik ve sürüdürülebilir bir şekilde karşılamayı, Doğalgazın temiz enerjisi ve konforunu tüm kurumlara ulaştırma hedefiyle Türkiye piyasasında faaliyetlerine başlamıştır.

“Compressed Natural Gas (CNG)” yani “Sıkıştırılmış Doğalgaz”, ekonomik, güvenli, konforlu ve en temiz yakıt olan doğalgazın, yaklaşık 200-250 bar basınç altında özel stok ünitelerinde depolanmış halidir.

CNG, yüksek basınç altında gaz fazında taşınmakta, basıncın düşürülmesiyle yine gaz fazında tüketime sunulmaktadır.

Genisgas;ekonomik, güvenli, çevreci yakıt olan doğalgazı; TSE ve Uluslararası standartlara uygun şekilde, boru hattıyla ile doğalgaz ulaştırılamayanö bölgelere, karayoluyla ulaştırmaktadır.

Tüm doğalgaz kullanım alanlarında rahatlıkla uygulanan Geniagas’ın CNG sistemi, büyük sanayi kuruluşlarından küçük işletmelere kadar geniş bir yelpazede doğalgaz tüketim ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

CNG, motorin ve benzin ile kıyaslandığında daha düşük emisyon değerlerine sahip olduğundan, yaygın olarak taşıt araçlarında da Oto CNG olarak kullanılmaktadır.

GeniaGas, CNG / LNG alanındaki tecrübesiyle şebekeye bağlı serbest tüketici müşterilerine de hizmet vermeye başlamıştır.

EPDK verilerine göre, ülkemizde 2016 itibarıyla 483,000 serbest tüketici bulunmaktadır. EPDK’nın belirlemiş olduğu serbest tüketici özelliklerine haiz doğal gaz tüketicileri, bir sonraki takvim yılı gaz tedarikleri için, her yıl Ağustos ayında şirketimizle temasa geçerek teklif alabilirler. Yıl içinde yeni devreye girecek tesisler için, devreye girmesi beklenen aydan en az iki ay öncesinde şirketimizle temasa geçerek, doğalgaz tedariklerini en uygun piyasa koşullarında yapabilirler.

GeniaGas’ı tercih eden müşterilerimizle standart müşteri sözleşmesi imzalandıktan sonra, tarafımızdan BOTAŞ ve bölgesel dağıtım şirketleri ile koordinasyon ve kayıt işlemleri tamamlanmaktadır. Ardından müşterimiz sisteminde herhangi bir değişiklik yapmadan, standart BOTAŞ kalitesindeki şebeke gazını daha uygun şartlarla ve GeniaGas hizmet kalitesiyle tüketmeye başlayacaktır.

“LNG; doğal gazın boru hatlarıyla ulaştırılamadığı bölgelerdeki kullanıcılara, GeniaGas tarafından müşterilerine Sıvılaştırılmış Doğalgaz tedarik hizmeti vermektedir

LNG; İngilizce “Liquefied Natural Gas” kelimesinin kısaltmasıdır ve Sıvılaştırılmış Doğal Gaz anlamına gelmektedir. Yüksek ısıl değere sahip, çok verimli bir yakıttır. Havadan hafiftir, kokusuzdur, renksizdir, korozif özelliği yoktur ve zehirli değildir. Büyük oranda metan(CH4), az miktarlarda ise etan (C2H6), propan (C3H8), bütan (C4H10) ve diğer hidrokarbonlardan oluşmaktadır. Doğal gazın, atmosfer basıncında -162°’ye kadar soğutulup sıvılaştırılmasıyla elde edilir. Taşıma ve depolama kolaylığı için geliştirilen LNG, ülkemize yurt dışından, özel gemiler aracılığıyla ithal edilir. Sıcaklığının yükselmemesi için özel tanklarda depolanır ve taşınır. Sıvı fazdaki LNG’nin hacmi, doğal gaza oranla 600 kat küçüktür. Kullanılacağı yerde sıvı fazdan tekrar gaz faza geçirilir ve hacmi yeniden 600 kat genleşir. Sıvılaştırma sürecinde kirleticilerden arındırıldığı için doğal gazdan dahi daha verimli ve temizdir.

Sıcaklığının yükselmemesi için özel tanklarda depolanır ve taşınır. Sıvı fazdaki LNG’nin hacmi, doğal gaza oranla 600 kat küçüktür. Kullanılacağı yerde sıvı fazdan tekrar gaz faza geçirilir ve hacmi yeniden 600 kat genleşir. Sıvılaştırma sürecinde kirleticilerden arındırıldığı için doğal gazdan dahi daha verimli ve temizdir.

LNG, Kreyojenik (Aşırı Soğuk) bir sıvı olduğundan taşıma ve depolama uygulamaları kreyojenik şartlara uygun tanklarla gerçekleştirilmektedir. Bu tanklar, iç içe geçmiş iki ayrı kaptan oluşmaktadır. LNG içteki paslanmaz tankta depolanmakta, dış tank ise izolasyon amacıyla kullanılmaktadır. Tankların tamamında emniyet sistemleri bulunmaktadır.

LNG’nin Fiziksel Özellikleri
Üst ısıl değer (kcal/kg) 12930
Üst ısıl değer (kcal/sm3) 9825
Kaynama noktası (oC) -162
Likit youğunluğu (kg/lt) 0,46
Gaz youğunluğu (kg/m3) 0,76
Molekül ağırlığı (kg/mol) 16,04
Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı (oC) 580
Maks. alev sıcaklığı (oC) 1954
Parlama limitleri (Hava ile karışım oranı) %5 – %15
Sıvı / Gaz genleşme oranı 600
Buharlaşma Basıncı (15 oC’de, bar) 230
Gaz Fazı Rölatif Yoğunluk – kg/sm3 Gerçek Yoğunluk – kg/sm3 Üst Isıl Değeri – kcal/sm3
Minimum 0,600913 0,736419 9563
Maximum 0,635308 0,736419 9981
Ortalama 0,620057 0,759880 9825
Sıvı Fazı Üst Isıl Değeri – kcal/sm3 Üst Isıl Değeri – kcal/sm3 Doğal Gaz Karşılığı – sm3/kg
Minimum 12.690 14,75 1,386
Maximum 13.083 15,20 1,429
Ortalama 12.930 15,03 1,412

Buharlaştırıcılar ise tamamen alüminyumdan üretilirler ve yüksek ısı değiştirme özellikleriyle LNG’yi gaz fazına dönüştürürler. İlave enerji ve bakım maliyeti gerektirmezler.

LNG’nin İletim ve Depolama basınçları 1-5 Bar arasındadır. Tanklardaki basınç regulatör ve ekonomizerler sayesinde kontrol edilir. Buharlaştırıcılarda gaz fazına geçen LNG, basınç düşürme istasyonlarına 3-4 bar arasında gönderilir. Kullanım için ihtiyaç duyulan basınç ayarlanarak, dahili tesisata gönderilir.

LPG

Sıvılaştırılmış petrol gazı ile, (LPG) petrolün damıtılması ve parçalanmasıyla elde edilen ve sonradan basınç altında sıvılaştırılan, başlıca propan, bütan ve izomerleri gibi hidrokarbonlar veya bunların bir karışımıdır.

LPG renksiz, kokusuz ve havadan ağır yanıcı bir gazdır. Bir sızıntı halinde hemen anlaşılması için özellikle kokulandırılmıştır.

LPG, “TS 55” ve “TS 5306” standartlarına uygun tüplerle, 2-12-24 ve 45 kg’lık olarak tüketicilerin kullanımına sunulmaktadır.

TÜPLÜGAZ

İçindeki LPG nin 2 kg olması ve düşük tüp darası nedeniyle kolaylıkla taşınabilir. Isıtma, ısınma ve aydınlatmaya yönelik özel cihazlarla kullanılır. Tombul (360 mm çaplı) ve uzun (300 mm çaplı) olmak üzere iki tipte sunulmaktadır. Her iki tipinde de içindeki LPG miktarı 12 kg olan ev tüpü, Türkiye’de en çok kullanılan tüp çeşididir. Pişirme, ısınma ve ısıtma amacıyla kullanılır.

İçindeki LPG miktarı 24 kg dır. İş yerleri gibi tüketimin evsel kullanıma oranla daha yüksek olduğu alanlarda kullanıma uygundur.

LPG tüketimi yüksek olan sanayi ve ticari kuruluşlarında kullanılmaktadır. 45 kg LPG içeren sanayi tüpünün miks (%70 bütan, %30 propan) veya % 100 propan gazı ihtiva eden iki tipi mevcuttur. Propan gazı, -45º C hava sıcaklığında dahi buharlaşabilmesi nedeniyle soğuk iklimlere ve sanayi proseslerinde kullanıma miks gaza kıyasla daha uygundur.

DÖKMEGAZ

Dökmegaz, Mix ve Propan olarak iki çeşittir.
Normal şartlarda standart olan gaz Mixgazdır. Ancak soğuk havalarda yanıcı ve iticiliği daha fazla olan propan tercih edilir.

LPG’nin tüketiciye tüplü ve dökme olarak iki ayrı satış şekli vardır. “Dökme gaz”,tüplü satıştan farklı olarak,LPG’nin tüketiciye kamyon-tankerlerle ulaştırılması ve kullanım yerindeki tanklarda depolanması esaslarına dayanan satış şeklidir.

Sanayide çok çeşitli sebeplerle dökme gaz sistemler, kullanılmaktadır. Fabrikamızda araç üstü taşıma tankları,sabit stok tankları (yer altı-yer üstü) imalatı yapılmaktadır.

GeniaGas’ın uzman personeli,ihtiyacınıza göre ücretsiz keşif ve projelendirme hizmetleri gerçekleştirmekte;tesis kuruluşundan,bakımına ve ihtiyaçların giderilmesine kadar tam bir hizmet sunmaktadır.

Dökme gaz sistemi ;

  •     tavuk çiftlikleri,
  •     turistik işletmeler,
  •     küçük sanayi tesisleri,
  •     turistik işletmeler,
  •     seralar vb.

Yandığında kükürt,azot oksit gibi maddeleri açığa çıkarmayan LPG’nin kullanılması,bazı sektörlerde ürün kalitesini doğrudan etkilemektedir. Seramik ve cam gibi sektörlerde ürün kalitesini artırmaya yönelik kullanılan LPG,tekstil,gıda,metal,deri,otomotiv gibi çeşitli sektörlerde de tercih edilmektedir.LPG’nin diğer bir kullanım alanı olan kojenerasyon uygulaması için ise son yıllarda yaygınlaşmaya başlamıştır.